0683 092 231

Acupunctuur

Naalden Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Acupunctuur bestaat al meer dan 2500 jaar en is nog steeds in ontwikkeling. Acupunctuur wordt in Nederland helaas in de categorie alternatieve geneeswijze geplaatst. Het is een goede aanvulling op de reguliere geneeswijze.

Hij beoefent de Klassieke Acupunctuur. Dat wil zeggen dat de behandelwijze gebaseerd is op de traditionele Chinese geneeswijze en de denkwijze die binnen deze geneeswijze gehanteerd wordt.

Wat doet acupunctuur?

Moxa In de Traditionele Chinese Geneeskunst (T.C.G.) ziet men ziekte als een verstoring van de energie balans in het lichaam.
In de T.C.G. kijkt met niet alleen naar de klachten, maar ook naar de eventueel verstoorde energiepatronen. Men kijkt ook naar de factoren die de mogelijke veroorzaker van de klachten kunnen zijn: de constitutie van de patiënt, emoties (waaronder woede, bezorgdheid, angst, shock en teveel mentaal werk), verkeerd dieet, een ongeval, zwangerschap en externe pathogene factoren (bijvoorbeeld weersinvloeden als wind, koude of vocht).
De disharmonie, de wortel van het probleem, wordt in kaart gebracht in relatie tot het gehele functioneren van het lichaam (en geest) van de patiënt.

Cupping In ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van meridianen (energie banen). Op die meridianen liggen de acupunctuur-punten.
De acupuncturist stimuleert bepaalde punten met naalden. Op deze manier kan de energie balans hersteld worden. Naast het prikken met naalden kan de acupuncturist ook gebruik maken van andere technieken zoals: moxa, cupping, plumblossom.

De laatste jaren is de belangstelling van acupunctuur enorm gegroeid. Het verschil tussen de Westerse geneeskunde en acupunctuur is groot. De Westerse aanpak berust veelal op symptoombestrijding, terwijl in de acupunctuur een klacht of ziekte nooit op zichzelf staat.

Kosten

Acupunctuur wordt alleen gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking. Kijk bij uw zorgverzekeraar welk aanvullend pakket u nodig heeft. Deze zorg ......

Locatie

Acupunctuur de Jongh

Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur