0683 092 231

Dry needling

Dry needling is een behandelings techniek welke zich kenmerkt door het inbrengen van een acupunctuurnaald door de huid op specifieke plaatsen. Deze plaatsen worden triggerpoints genoemd.
Veel werk op dit terrein is verricht door Janet Travell, die door haar publicaties over myofasciale triggerpoints veel bekendheid kreeg. Zij betoogde dat iedere spier in het lichaam een eigen specifiek uitstralingspatroon heeft, veroorzaakt door de prikkeling van de fascia van de spier, de term myofasciale pijnsydromen werd sindsdien internationaal geaccepteerd.

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese Geneeskunde Ah-shi punten. Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast. Een acupuncturist kijkt niet alleen naar pijnpunten, maar beoordeelt ook uw algemene energie. Als fysiotherapeut/acupuncturist kan ik inschatten of een dry-needling techniek verantwoord is. Zeker wanneer uw energie niet optimaal is, zal ik voor een zachtere techniek kiezen.

Dry-needling kan zeer effectief zijn bij pijnklachten van het houdings-bewegingsapparaat. Klachten die bijvoorbeeld behandeld kunnen worden zijn klachten op basis van artrose/ fibromyalgie klachten/tennisarm/ golfelleboog/ nek-schouderklachten/ lage rugklachten/ frozen shoulderklachten.

De behandeling bestaat, afhankelijk van de klacht, uit een combinatie van dry needling en massage/oefeningen. In combinatie met acupunctuur kan behandeling d.m.v. dry needling zeer effectief zijn en ontspannend werken op lichaam en geest. De toepassing van acupunctuur is geen verplichting, maar kan ik u wel sterk aanraden. De behandelingen worden grotendeels of geheel vergoed in de aanvullende pakketten van de meeste zorgverzekeraars.

Kosten

Acupunctuur wordt alleen gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking. Kijk bij uw zorgverzekeraar welk aanvullend pakket u nodig heeft. Deze zorg ......

Locatie

Acupunctuur de Jongh

Acupunctuur de Jongh - Praktijk voor Klassieke Acupunctuur